Ontdek ons ambachtelijk vlees

Enkel het beste vlees
is voor ons goed genoeg

Ontdek ons ambachtelijk vlees

Gerijpte rassen voor een volle smaak

Keurslager Stijn en Leen beschikt ook over gerijpte rassen in Ichtegem voor de liefhebbers. Momenteel omvat ons assortiment runderrassen zoals Rubia Gallega, Simmental, Holstein, Charolais, Limousin en nog heel wat andere rassen. Ook voeren we het sappige en smakelijke vlees van het beroemde Ibericovarken.

Holstein

Wij kiezen voor vlees van Holstein-runderen die binnen minder intensieve veeteelt in Oostenrijk en omliggende landen opgroeiden. De dieren grazen op uitgestrekte weilanden en krijgen nog extra gerst en maïs. De gevarieerde voeding en de stressloze omgeving zorgt voor extra vetmarmering, waardoor het vlees de natuurlijke dieprode kleur krijgt en een romige volle botersmaak. De structuur is vezelig, maar toch mals. Het vlees is sterk met vet dooraderd, ideaal voor rijping.

Limousin

Limousin is wellicht één van de bekendste vleesrassen, en is afkomstig uit het Centraal Massief in Frankrijk, meer bepaald uit de streek rond Limoges, waaraan het zijn naam dankt. De smaak van dit vlees is heel gebalanceerd, zacht en licht zoetig. Het vlees is vrij mager en toch lichtjes gemarbreerd, en heeft een stevige en licht vezelige structuur. Het heeft minder overtollig vet en is heel erg sappig.

Keurslager Stijn en Leen - Gerijpte rassen

Simmental

Simmentaler-rund vindt zijn oorsprong in Zwitserland, en werd in de 18de eeuw geëxporteerd naar het zuiden van Duitsland (Beieren) en Oostenrijk, waar ze nu vooral gekweekt worden. Dit rund, met zijn lichtgele tot roodbruine vlekken op een witte vacht, wordt zowel voor de melk- als voor de vleesproductie gekweekt. De dieren leven voornamelijk van gras en kruiden die ze op de berghellingen en in de valleien vinden. Door deze natuurlijke en gezonde voeding, en door de rust in de omgeving, is het vlees mooi met vet dooraderd. Het heeft een zachte en fijne smaak.

Black Angus van de Azoren

De fiere en vorstelijke Black Angus-runderen lopen het hele jaar door vrij in de uitgestrekte natuur van de Portugese Azoren, een archipel in de Atlantische Oceaan. Hun stressloze leven en rustige karakter vertalen zich in zeer mals, dooraderd en erg sappig vlees. De smaak van de Azoren komt terug door het kwalitatieve gras van de biotoop waarin ze grazen. Het zorgt voor een lichte kruidentoets en smaakaroma’s die uit het vet vrijkomen, wat uitmondt in een karaktervolle smaak.

Spring bij ons binnen

Wilt u misschien nog wat bijkomende informatie over onze gerijpte rassen? Neem dan gerust even contact op met Keurslager Stijn en Leen voor de nodige toelichting. He spreekt voor zich dat u natuurlijk ook steeds welkom bent in onze zaak in Ichtegem. Hopelijk tot binnenkort. 

Beste gebruikers, deze site slaat cookies op uw computer op.
Ze zijn bedoeld om uw webervaring te verbeteren en u tegelijkertijd meer gepersonaliseerde diensten te bieden. Cookies worden ook gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Als u meer informatie wilt over de cookies die we gebruiken, raadpleeg dan onze Privacybeleid. Door cookies te accepteren, stemt u in met het gebruik ervan. U kunt deze ook aanpassen. Als u weigert, wordt uw informatie niet gevolgd wanneer u deze site bezoekt. Er wordt slechts één cookie in uw browser gebruikt om uw voorkeur te onthouden om niet te worden gevolgd.
Cookie-instellingen